.

Agenda

Verslag no. 7 Competitie Vissen W-Groep – K.B.O.

Dinsdag 25 Juli - den Heer Jan Romme bij de Vloedspui - Wedstrijd 7

Onze voorlaatste zijn we net als de no.6 weer bij Jan Romme beland, omdat zowat alle vissers het meeste vertrouwen hadden daar en zodoende. En als je denkt daar eens lekker uit de wind te kruipen dan heb je het toch mooi mis. Het leek erop of Jan extra windmolens geplant had. Maar we hebben niks zien draaien, dus aan hem ligt het niet. En ondanks de harde wind op 25 Juli was de vangst voor onze doen best goed, allemaal vis op eentje na, maar kom ik later nog wel even op terug.

 

Het zit namelijk zo bij ons. Er zit er eentje tussen die begon zijn competitie zo, 3 keer niks maat toen, 1+3+1+1 lust je nog peultjes, en nu is hij niet meer te houden.

Ik wilde vandaag eens beginnen met V.A.K. B., want waar ik het nu over heb gehad dat was de grote winnaar met 670gr. niemand minder dan Dim Langerak. Proficiat van ons allen en de bos riet is voor jou, en wat ga je doen met de no.8. Heel jammer van die eerste drie de hoofdprijs ben je al kwijt. Op de 2de plaats komt met 540 gr Walter van Meel. De 3de plek was voor Antoon van Meel met 530gr doet het dit jaar hartstikke goed omdat ik zie staan een 1 + 3 x 3. Ad van Mook viste vandaag zijn beste uitslag van dit jaar en de vangst was 320gr een 4de plaats ook een persoonlijk record. Op plek 5 komt te staan met 310gr Sjel van de Made. Met 290gr komt Johan Stoop op de 6de plaats te staan, hij zat op de staart en heeft lekker gevist. De 7de met 200gr komt Ad van Dinteren terecht maar die is met zijn gedachten met andere dingen bezig, heeft ook een grote en mooie tuin. De 8ste plaats met 140gr komt Cees de Laat te recht en meer zat er deze dag voor niet in. En Wim Segeren kwam met 30gr op de 9de plaats te staan en zoveel pt. kreeg hij er vandaag bij, en vandaag was dat het elite vak goed gedaan jullie.

 

Nu het V.A.K. A. Komt een van de grootste kanshebbers om kampioen te worden en met 2050gr en dat was Ad Segers ook voor jou een grote bos riet Proficiat er mee er staat genoeg, als je boven de 2kilo komt heb je er bijna altijd een platte bij en dat was ook zo maar aan een kant te kort omdat de grootste nog steeds 58.4 cm lang is op naam van Bert van Geel. Iedereen krijgt nog een kans om daar nog iets aan te doen. Bij ons is het nog steeds zo de grootste beker is voor de grootste vis. Op de 2de plaats komt Antoon Marijnissen met 610gr ook een hele grote kanshebber. Bernhard de Wijs pakte de 3de prijs vandaag had 540gr vis in zijn net. De 4de plaats was voor onze koploper die met moeite 330gr bij elkaar kon scharrelen en dat is Bert van Geel. Met 260gr kwam Theo Kwaaitaal op de 5de plaats terecht had dit jaar meer verwacht maar ja! 6de is geworden 230gr Jos Beljaars. En Janus Bastiaansse kan nog niet wennen aan de harde wind en dat lange riet en viste ook een pr met een 7de plaats en 160gr vis. En Jan Teunisse pakte met 110gr de 8ste plaats was voor hem en de pt staan er al op. En nu komt de laatste met vis en met 80gr sluit Goof Welten en jij krijgt er een 9 dart erbij, en dat was de vangst van V.A.K. A.

 

Nu komt het waar jullie op zitten te wachten, zeg maar hoe kan dat gebeuren, goede vraag. Het gaat over iemand het zit namelijk zo. Het gaat over iemand die een drie meter lang leefnet heeft met een ingang en een uitgang en vergeet je dat als je gaat vissen dan is de vis er heel snel uit al voordat je er een nieuwe maai aan hebt. En dat was in de loop der jaren al 2maal gebeurd en deze was de no3 .Toen ze bij hem kwamen om de buit te wegen vissen weg nothing Ik ken die visser al heel lang, want die visser was ik. Bijna iedereen kent dat verhaal van die soldaat met zijn stok kaarten en de Sergeant in de Kerk. Daar moest ik direct aan denken maar dit was wel het gesprek van de week. De vraag was ben benieuwd wat hij nu over zijn eigen gaat typen in het Carillon. En hopelijk zien wij jullie weer terug bij onze vriend Jan Romme op maandag 14 Augustus voor onze en laatste wedstrijd de no 8.

 

De wedstrijdcommissie. Houdoe.