.

Agenda

Verslag no. 4 Competitie Vissen W-Groep – K.B.O.

grootstevisbertDonderdag 15 Juni aan de Boulevard- Dit is de no. 4 die we hebben gevist op Donderdag 15Juni aan de Boulevard. En het was er een wat het aantal vissers betreft in geen jaren zo laag was geweest. Van de 22 man die wij dit jaar hebben er maar liefst 5 man elders waren onder gedoken, dat kan want daar is het vakantie voor, toch! Wij kunnen het jaar niet zeggen wanneer wij met 17man aan de waterkant hebben gezeten. Het is natuurlijk wel zo dat als je naar het buitenland gaat je weer blij bent dat je weer op je viskistje zit omdat er elders ook nogal eens iets heel ergs gebeurt, je moet er niet aan denken.


Wij hadden gekozen om alle 17man op een lijn met hier 8 man , en daar 9 man , met een flinke tussenruimte dat ze niet de kans krijgen om mekaar tegen de oren te slaan als de een wat meer vangt dan de ander. En het ene vak of het andere vak kan weleens emmers vis verschil in zitten, dat kom je nog wel tegen op het eind. Maar geen vis of heel veel vis de uitslag komt er aan, te beginnen weer bij VAK. A.

 

Uitslag VAK.A.
Toeval of niet, maar dit vak had op een enkeling na gekozen om op de kleine vis te gaan. Ikzelf had ook dat risico genomen dat er ook maar iemand een platte kan pakken dat je gezien bent met een paar ons spiering. Maar bij ons heb ik geen brasems zien vangen en met 400gr werd ik, Wil Fens, eerste. Gevolgd door 2man die allebei 220 gr hadden en dat waren Theo Kwaaitaal en Antoon Marijnissen ,altijd een voordeel voor de anderen. Ad van Gils zat op de no1, maar het werd een prachtige 3de plaats, het had beter gekund, omdat het een plek is waar graag grote vis huist. Het werd tijd ook omdat er al drie volle achter jouw naam staan, hé!. En Bert van Geel heeft ook zijn ritme gevonden. 1+4+1+4 en de volgende MOET weer een 1 zijn. Nu moest hij het met 30gr doen. En de laatste die er echte punten bij kreeg was John van Dongen met 10gr, toch een mooie plek nog en de 5pt staan er al bij. En toch nog twee man die hun leefnet in de schuur hadden laten hangen, goed voor 11 strafpunten, en dat waren Wim Segeren en Cees de Laat, helaas en je weet het, het leven van een visser is keihard. En dat was de vangst van VAK A. 1020gr visjes omdat de groten in het andere vak zaten. En daar ga ik nu naar toe het VAK. B.

 

Uitslag VAK.B.
En die zaten op de nummers 9 tot en met 17. De winnaar van dat vak is geworden Dim Langerak en had al 3 volle staan dus er moest iets gebeuren. En dan nu ineens komt hij met zijn net aandragen en gaf de klok 3360gr aan met maar liefst twee platte er in. Weet je wat hij zei: “Ik heb het probleem zelf opgelost, hoor, ik vis vanaf nu, met een haak ,dus jullie zijn gewaarschuwd”. Op de 2de plaats komt Walter van Meel met ook 2 brasems die goed waren voor 2460gr. En nu een geval apart, hij wist dat Bert van Geel aan kop stond met een vis van 52.4 cm, en wat denk je, hij moest er een hebben van 53.7 cm, en van wie was die kanjer, Sjel van de Made, en de 3de plaats was ook voor hem, en nu aan ons om noch een grotere te vangen, maar hij staat voorlopig stevig aan de kop. Niet vergeten iedereen kan ongewild een Koningsvis vangen, en wij hebben er nog 4 te gaan. Met 210gr en op de 4de plaats komt te staan Ad van Dinteren (de Koning van 2016). Met 175gr krijgt Bernhard de Wijs er 5pt bij op de lijst. Wij zien nu dat Goof Welten maar 120gr vis had, volgen ons is hij te lang door blijven gaan op het kleine spul, en heeft misschien te laat over geschakeld, maar een 6de plek is altijd nog beter dan de volle mep. Ook dit vak heeft een duo met allebei 50gr en dat waren Rien Schippers en Jos Beljaars en de 2 keer een zevende zijn voor jullie. En Johan Stoop zat op no 13, en wat heeft Johan gevangen als enige, helemaal Niks ,dat is jammer voor hem . EN wat denk je wat de buit van V.A.K. B. 8345gr.


Waar wij de no. 5 gaan vissen komt helemaal goed. En Dim, nog Proficiat, goed gedaan.

 

De Wedstrijdcommissie Houdoe.