.

Agenda

Verslag no. 5 Competitie Vissen W-Groep – K.B.O.

Woensdag 28 Juni -den Heer Jan Romme bij de Vloedspui - Wedstrijd 5

sportvissen5

Op Woensdag 28 Juni en maar een buitje regen gekregen van 6 uur waren wij met 19 man aan komen drijven bij een waterkant waar wij nog nooit met de club hebben gevist en dat was bij den Heer Jan Romme bij de Vloedspui. Een mooi helder water waar veel en gezonde en vooral grote vissen rondzwemmen, en dat zien wij graag.


VAK. A.
Zoals gebruikelijk komt VAK. A. weer als eerste aan de beurt en daar zat alleen maar kleine vis, volgens ons hebben de vissers van vak b alle grote joekels naar ver weg gestuurd waar zij zaten, want zij hadden allemaal vis, en blije gezichten, zo gehaaid zijn ze wel!. Ik heb de grammen al op geteld van A en dat was net zo mager als de kat van buren, en de verdeling zag er zo uit.
Als eerste en zat ook op no.1, en werd ook de no.1 van VAK.A. en dat was met 560gr Antoon van Meel. Proficiat Antoon, en knap gedaan hoor! Op no 2 komt Wil Fens met 260gr nog niet de helft van mijn buurman. Op een 3de plaats Jos Beljaars met 220gr . En op de 4de plek kwam te staan Johan Stoop met 150gr, ook knap gevist Johan. Op plaats 5 komt te staan Jan Teunissen met 50gr. Dan de 6de plaats met 40gr was Goof Welten, had hij zelf ook niet verwacht, ook moeilijk met haak 24 toch! En de laatste met vis werd John van Dongen met 20gr. O ja, onze vangst was van A maar 1300gr met 7 man. Wij waren wel met tien maar helaas, met drie man op rij helemaal niks en daarom krijgen jullie er helemaal gratis de man 11pt bij. De eerste van wie van de drie was, Cees de Laat – Rien Schippers en de derde was Bernhard de Wijs, niet ge zien. En dat was het hele A Vak. Nu komt het VAK. B. in zicht.


VAK.B.
Vandaag het Gouden VAK.B. En daar hadden ze samen 10330gr vis gevangen. Gedeeld door tien man en dan ziet de verdeling er zo uit. Je ziet bijna altijd met een wedstrijd dat er een is die de meeste honger heeft, het grootste leefnet heeft, en niet vergeten, het grootste schepnet heeft, en daar moeten ze eerst naar toe.
En wie aan al die eisen vandaag aan voldeed was, met 5810gr Bert van Geel daar komt nog bij dat er een tussen zat die maar liefst 58.4 cm tussen zat. Het waren voor ons drie tikken in een keer. Eerste in VAK B. Eerste met de Grootste vis en eerste in het tussenklassement, ga er maar aan staan en met maar drie wedstrijden te gaan. Hij is volgens mij niet meer te pakken, en heeft nu staan 1+4+1+4+1+@ . Proficiat Bert de streep is in zicht. Op de 2de plaats komt Sjel van de Made met zijn 1400gr, ook verdiend natuurlijk. Het was voor hem natuurlijk zijn thuiswedstrijd, wij hadden dus niet anders verwacht, hij was ook degene die tot de ontdekking kwam dat er een groot probleem aan de gang was met de vissen door te lage waterstand, dat had een grote ramp kunnen worden, het was kantje boord, je moet er niet aan denken, zo’n water naar de klote, ja hij ziet meer dan wij bijna alle maal te samen .Op de 3de plaats komt Dim Langerak met 830gr, vertelde mij later dat het toch fijner vissen is,met haak, en nog bedankt voor de tip. En met zijn 810gr en zijn 4pt staat hij voorlopig op de 2de plaats achter Bert en dat is Antoon Marijnissen. En met 2 liter water tussen zijn tenen (in mijn reserve laarzen ) komt Ad van Dinteren met 490gr goed voor 5pt er bij op de lijst, toch goed hoor! Gaat bij de top 5 eindigen als hij zo door gaat. De 6de plek was voor Ad Segers met 350gr. Nog even en de no5 is ook weer voor bij. Hij zat op no 13 en ving toch nog 350gr en de 7de plaats staat bij jou. En Theo Kwaaitaal kon niet meer in zijn net krijgen dan 140gr en die waren 8pt waard, eigenlijk te veel voor jou, nog een paar goede uitslagen en de lijst ziet er heel anders uit. En als laatste komen er twee tegelijk op de mail en lijst te staan met elk een Negenpunter en ieder een ons vis en die twee waren. Wim Segeren en Janus Bastiaansse.


Alles bij elkaar, ondanks het slechte weer waren ze toch wel positief en dat de een meer vangt dan de ander, zal altijd wel zo blijven. Maar dat wij heel veel geluk hebben gehad door de waterstand op te voeren, en wie het gedaan heeft lig ik niet wakker van. MAAR WEL ALS ER 2 TON DOOD LIGGEN. Ben vooral zuinig op schoon viswater en nog zuiniger op wat er in zwemt, en de troep die je maakt heb je thuis 2 kliko’s en gebruik die.


En op 12 juli zien wij jullie weer tussen het riet bij De Heer Jan Romme.

 

De Wedstrijdcommissie.   Houdoe.