.

Agenda

Verslag no. 8 Competitie Vissen W-Groep – K.B.O.


Maandag 14 Augustus - Onze laatste van onze competitie in hetzelfde water als de laatste drie bij ons zo vertrouwde Vloedspui bij Jan Romme. Ik had de grote lijst meegebracht dan hadden ze nog even de tijd hoe de stand van zaken erbij stond.

 

Ook mooi om te horen op afstand, zegt de een; “Als ik nou 10 kilo vis vang en hij helemaal dan kan ik in de top 5 komen” en zo ging het maar door. Willen jullie nog even luisteren, want ik ga de nummers trekken van waar en wie (woorden van Bert). Je kon merken dat ze er allemaal zin in hadden, omdat het weer ook gunstig was om allemaal vis te vangen en dat kwam ook uit bleek later, wat wil je nog meer a.u.b. wat meer kilo`s in het weegnet netto. 

 

Hier komt de uitslag van VAK. A. Dat het heel spannend was wisten wij, en dat hij ook heel goed kan vissen wisten wij ook en dat deze laatste van de competitie zijn 2de eerste plaats was weten wij nu ook weer en met 900 gr werd Antoon Marijnissen dik eerste in Vak A. Proficiat hoor. Op de 2de plaats komt te staan Bert van Geel met 500 gr en heeft de schade beperkt kunnen houden. Nog even tussendoor, Bert en Dim Langerak hadden alle bij 3 keer een 1 op de lijst staan, we zijn gewaarschuwd voor 2018, gehaaid volk, hun trainers staan al klaar. Nu komt Theo Kwaaitaal met 220gr en pakte een knappe 3de plaats en kun je naar de wintersport. Ik zie nu het eerste koppel met hetzelfde aantal grammen vis en dat waren Ad Segers en John van Dongen met elk 140 gr en de twee keer 4 is al genoteerd. Met de tweetallen ben ik er nog niet, want hier komen er weer twee aan met ieder 120gr vis, goed voor de man 5pt en dat waren Cees de Laat en Jos Beljaars, goed gedaan Jos, mooi binnen de top 10. De 6de plaats was voor Rien Schippers met 100gr en deze puntjes kon hij heel goed gebruiken. Je kan het geloven of niet, maar weer een tweetal met ieder 80gr en op de lijst krijgen jullie er ieder 7pt bij en dat zijn Antoon van Meel en Jan Teunissen. Vandaag is Ad van Dinteren met 20gr de minste vis en de 8 punter is voor jou. Met 11 man allemaal vis en drie twee keer een tweetal. Zelden mee gemaakt. Dit was de buit van VAK.A.


Nu dan VAK.B. Een vak van 10 man. Ik heb het al dikwijls gezegd als je op de staart komt te zitten dat is altijd een voordeel, waarom zou je zeggen, punt een alle vis die van links zwemt komt allemaal langs jou, en de vis die van rechts komt blijft hangen bij jou, omdat er links niks te halen, omdat daar niemand zat, kun je het volgen of heb ik het verkeerd uitgelegd, sorry dan. Over nu naar de echte uitslag. 1ste was daar Walter van Meel met 2700gr. Proficiat met dat mooi netje vis. Sjel van de Made genoegen nemen met de 2de plek met 1280gr., niet slecht hoor! Ad van Mook ving 1220gr vis en 3de plaats was voor hem en daar horen 3pt bij. Wie krijgt er 4pt bij, dat was Bernhard de Wijs met 740gr. Dim Langerak was zo geschrokken van zijn drie eenen dat hij helemaal van slag af was en kon niet meer vangen dan 580gr en de 5punter staat er ook al bij op de no8. Goof Welten heeft met 380gr 6pt niet meer kunnen vangen, en de grote pech dat hij een flinke platte loste. Johan Stoop ving 180gr en daar om kreeg hij er 7pt bij. Voor JANUS Bastiaansse zit er zijn eerste kennismaking op en de 8ste plaats was voor jou, en ik vertel jou, je bent niet op de laatste plaats geeindigd. De 9 punter was voor mij W. Fens met 140gr. En Wim Segeren viste 100gr en krijgt er 10 bij en daar bedoel ik niet euro`s mee. Dit was het VAK.B.

Ge hoeft nu niet verder te lezen als je wilt er nog het een en ander geregeld moet worden. En de eindstanden zie je wel bij de prijsuitreiking in “De Mayboom”. Ad van Gils, je hebt met je gezondheid flink aan het sukkelen geweest, maar deze beterswens komt van de hele club.

De Wedstrijdcommissie.    Houdoe.